Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

vrijdag 1 november – Concert koor Przyjazn

1 november 2019:20:00 - 22:30

- Gratis

Op reis door 20 jaar PRZYJAZN

Het gemengd koor PRZYJAZN uit Klundert viert op 1 november 2019 haar 20-jarig bestaan. Daarbij wordt groots uitgepakt met een jubileumconcert in De Stad Klundert, een eersteklas locatie.

Al heel lang bestond er een vriendschapsband tussen Klundert en Jaworze in Polen. In 1999, bij één van de jaarlijkse uitwisselingen, werd een gelegenheidskoor samengesteld uit leden van reeds bestaande koren in de omgeving, met als doel de reis muzikaal luister bij te zetten. De deelnemers beviel de samenwerking echter zo goed, dat daaruit een nieuw koor is ontstaan. Het kreeg de naam PRZYJAZN, die vriendschap betekent en dit koor bestaat dus nu 20 jaar. Aan enthousiasme heeft het nooit ontbroken en er zijn nog steeds leden, die deze startperiode hebben meegemaakt.

Met een breed repertoire in klassieke en eigentijdse muziek zijn er door de jaren heen veel geslaagde optredens geweest, zowel in Nederland als buiten de grenzen. Een aantal keren is het koor op reis geweest naar Polen, maar ook in Duitsland en België heeft het van zich laten horen. Het heeft tevens medewerking verleend aan diverse evenementen, zoals Klundert bij Kaarslicht en Middelburg VOLkoren. Daarnaast zijn er eigen concerten georganiseerd. Jarenlang heeft het koor onder leiding gestaan van Ruud Krijnen, geen onbekende in Klundert, maar in 2014 is het stokje overgenomen door Marie-Anne Gubbels uit Etten-Leur.

Het concertprogramma is een reis door 20 jaar PRZYJAZN en het publiek zal daarin, naast de muziek, door middel van tekst en beelden worden meegenomen. De begeleiding op piano is in handen van Arnoud Hobbel. Het belooft een mooie en bijzondere avond te worden, waarvoor het jubilerende koor iedereen van harte uitnodigt.

vrijdag 1 november 2019 – 20.00 uur – zaal open 19.30 uur

DE TOEGANG IS GRATIS

Gegevens

Datum:
1 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Przyjazm
Telefoon:
0168 – 463214
E-mail:
przyjazn@hotmail.com
Website:
www.przyjazn.nl