1 uur spelen op het Vermeulen- of Marcussen-orgel in de Stad Klundert

Het Vermeulen-orgel in het koor is oorspronkelijk gebouwd voor de HH Martelaren van Gorcum te Bergen op Zoom door de Gebr. Vermeulen te Weert in 1955. Adviseur was Hub. Houët namens de KKOR (de Katholieke Klokken- en Orgelraad). Houët speelde het orgel in op 24 december 1950. Het instrument is electro-pneumatisch met kegelladen. In 1977 voerde de firma L. Verschueren een restauratie uit.

In 1987 werd de kerk in Bergen op Zoom afgebroken, het orgel is toen door de firma Verschueren (op instigatie en onder leiding van Anton Boogaarts) overgeplaatst naar de Heilig Hartkerk in Den Bosch.  Deze kerk werd in januari 2015 gesloten zodat er weer een nieuwe bestemming voor het instrument gezocht moest worden.

Deze werd gevonden in 2017 gevonden in de voormalige Joannes Baptistkerk te Klundert (nu: De Stad Klundert). Het orgel klinkt romantisch in de grondstemmen terwijl we Franse felheid vinden in de tongwerken. De vulstemmen geven helderheid maar maken het tutti van het orgel ook tot een mooie en robuuste eenheid.

Locatie: de Stad Klundert, Molenstraat 31-33
Datum: in overleg
Kosten: € 25,- per uur

Heeft u interesse neem dan telefonisch contact op.

0168 729 200