Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

23 maart – Het Roosendaals Kamerkoor

23 maart 2019:14:00 - 16:00

- €15
Roosendaals kamerkoor

Het Roosendaals Kamerkoor is op zaterdag 23 maart om 14.00 uur voor de eerste keer te gast in de Stad Klundert.

Zij zullen onder leiding van Ted van der Heijdt en met begeleiding van huisorganist Gerben Mourik een klassiek programma met romantische koormuziek ten gehore brengen. Ted & Gerben zullen daarbij ook enkele werken voor orgel en piano uitvoeren. Het koor hoopt werken van Johannes Brahms, Joseph Rheinberger en Maurice Duruflé (vier motetten) te zingen.

Het Roosendaals Kamerkoor is opgericht in 1971 en heeft al een hele geschiedenis achter zich. Zoals een kamerkoor betaamt zingt het veel a capella koorwerken uit alle stijlperiodes. Van gregoriaans en muziek van Hildegard naar de springlevende componisten van onze tijd zoals Ola Gjeilo. Javier Busto, Philip Glass. het koor wordt ook wel begeleid door piano, orgel of orkest.  Vanaf het aantreden van Ted van der Heijdt in 2002 heeft het koor al diverse interessante optredens achter de rug.

Ted van der Heijdt werd geboren in Breda alwaar hij op zes jarige leeftijd ging zingen bij het Heilig Hartkoor aan de Baronielaan. Ted studeerde aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) piano bij Frans van Hoek. Directielessen volgde hij bij Hans van den Toorn. Ted was dirigent van meerdere koren in Breda voor hij dirigent werd van het Roosendaals kamerkoor en Mea Dulcea uit Bergen op Zoom.

Locatie: de Stad Klundert, Molenstraat 33
Datum: zaterdag 23 maart 2019
Aanvang: 14.00 uur

Kaarten à € 15,- (inclusief 1 consumptie)

• Te bestellen via internet: tickets.indeklundert.nl
• Of te koop bij Primera van den Berge, Voorstraat 30 in Klundert

Gegevens

Datum:
23 maart 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€15
Website:
https://tickets.indeklundert.nl/product/23-maart-het-roosendaals-kamerkoor/